Søg her på EmmaGad.dk

Dagens Emma Gad

Hvori bestaar Kunsten at opdrage? Vistnok saa godt som ene og alene i Eksemplet.

Brugerbedømmelser

Enhver form for ris eller ros modtages meget gerne.

De mange kronikker

VN:F [1.9.22_1171]
Anmeld gerne denne artikel med stjernedrys
Rating: 3.3/5 (3 stemmer)

POLITIKEN – Kronik
Før 1. verdenskrig


Emma Gad er mere end Takt og Tone – På 100 år blev noget næsten glemt

Emma Gad skrev, som dette bibliotek indikerer, mange kronikker i Politiken.

Emnerne var mange, problemerne sædvanligvis velkendte for hele læserskaren, hvad enten hun ønskede at få mere politi på gaden så sommerhusrøvere ikke fik så let spil, eller hun kom med en beklagelse over de stadig stigende priser på daglidagens fornødenheder, der virkelig gjorde livet til en kamp for de små husholdninger.
Og altid med respekt for de tjenende i husligheden og lidt mindre forståelse for de kvinder der valgte handelsvejen i butik eller på kontor. Med tanken at når de alligevel holdt med at arbejde ved giftermål, var det bedre at de havde lært at styre et hus.

Velkommen til Emma Gads univers, med tekster der burde være glemt (hundredeårsregelen!), men hvor mange emner stadig er nærværende i ‘folket’ eller i samfundet.

En stor hånd til Emma Gad for de mange løsningsforslag hun altid kom med efter at have gennemgået et problem, om det var teaterproblemer hele vejen rundt: staten – direktionen – forfatterne – gæsterne eller hvordan man overlevede med de stigende priser.

Alt er som Emma Gad skrev det (også store navneord), med de ord hun sagde og brugte. Meget vil virke forkert hvis de bliver sagt med vore ord, ikke mindst fordi der findes en del ord og ordformer vi ikke anvende i dag, men de virker utrolig godt når vi sidder her i fremtiden og betragter den gamle verden og næsten føler Admiralindens nærvær.

1911 - Gerda Wegener

1911 – Gerda Wegener

De mange kronikker, 3.3 out of 5 based on 3 ratings