Emma Gad ARRANGEMENTER 2018

Selv om den Opvartende hælder Indholdet af en Sauceskaal ned over Ryggen af en Kjole til flere Hundrede Kr., maa man smilende bevare sin Fatning og sige, mod bedre Vidende, at det gaar af.

Der er flere måder at fejre 100 året for udgivelsen af Takt og Tone.
Her vil vi liste det der kommer os for øre.

Send gerne info hvis Emma Gad nævnes i almindelighed eller såfremt Takt og Tone foranlediger arrangementer i jubilæumsåret.


BYVANDRING – CABARET – FOREDRAG – ARRANGEMENTER

FOREDRAG

Emma Gads uopslidelige ”Takt og Tone” fylder 100 år. I denne etikettebog fra gullaschtidens Danmark kunne opkomlinge og andet godtfolk orientere sig om sociale spilleregler i samfundets øvre sociale lag. Og mange af forfatterens råd har såmænd stadig gyldighed:
”Lad Dem ikke beherske af Deres Telefon, men sæt den ud af Virksomhed under et Maaltid sammen med Gæster og under en vigtig samtale”, og ”Det er ikke ved Forkælelse, at fraskilte Forældre skal erstatte deres Børn, hvad de har mistet ved det fælles Hjems Opløsning.”

2018 er samtidig 50-året for 1968, som er blevet synonymt med det oprør, der kastede vrag på traditioner, autoriteter og normer for arbejds- og familieliv. Unge gjorde oprør mod ældre, kvinder mod mænd, børn mod forældre, studerende mod professorer. Jubilæerne har inspireret os til at bede 13 kloge folk beskrive, hvordan normerne for menneskeligt samkvem i hjemmet, i det offentlige liv og på arbejdet, har ændret sig siden Emma Gads tid – til det værre og bedre, men først og fremmest til noget helt andet. Jytte Hilden og Pia Fris Laneth (Arte Booking).FOLKEVIRKE

Nyhedsbrev maj 2018
Folkevirke er med til at markere 100 året for udgivelsen af Emma Gads “Takt og Tone”
I 2018 er det 100 år siden, at Emma Gad udgav sin bog »Takt og Tone«. Emma Gad var en af de drivende kræfter for at få bygget Kvindernes Bygning, hvor Folkevirke har til huse. Kvindernes Bygning vil hylde Emma Gad med en stort anlagt gadefest – Emma Gad(e)-
festen.
Det sker med et brag af en fest lørdag den 2. juni2018, kl. 11.00-16.00 i Niels Hemmingsens Gade, København.
Ud over de programsatte taler og musik vil der i løbet af dagen blive budt på brunch, være salg af en Emma Gad kage fra La Glace samt salg af Emma Gadbolsjer fra Sømods Bolcher.
I gaden bliver der opstillet specialdesignede boder, så de kvindeforeninger, som bor til leje i Kvindernes Bygning, kan fortælle om
deres aktiviteter og tilbud.
Folkevirke har sagt ja tak til at få en bod, hvor folkevirkere dagen igennem kan have forskellige aktiviteter og også fortælle om sine aktiviteter landet over. Folkevirkes forretningsudvalg er i fuld gang med at planlægge arrangementer og aktiviteter. Hvis nogle af Folkevirkes kredse rundt om i landet har forslag eller gode bud på aktiviteter, så kontakt Folkevirkes kontor, så det hele kan blive koordineret bedst muligt.
Boderne bliver meget smukke – designet af medlemmer af Kvindelige Kunstneres Samfund.
I programmet er der indlagt pauser, så bl.a. Folkevirke kan få mulighed for at have aktiviteter ved sin bod og også for at kunne indgå i dialog med gadens besøgende.

Læs om Folkevirke.
Læs hele Nyhedsbrevet Maj 2018.
Læs det nyeste nummer af Kulturtidsskriftet.BYVANDRING.NU

København fra 31. januar 2018.

Takt og Tone byvandring
Hvordan vi omgås – i 1918 og i dag

Emma Gads bog giver nødvendige råd til det sociale liv i 1918. De fortæller om de Gode Gamle Dage, da Danmark blev moderne. Hør om selskabslivet, cyklisme, skilsmisser og telefonen. Turen begynder ved det Kongelige Teater, og går et stykke ad Strøget. Vi hører om gamle dages omgangformer, men ser også på samtiden og de regler der gælder nu. Turen ender i det fornemme Frederiksstaden, hvor Emma Gad boede det meste af sit liv – i Bredgade, Dronningens Tværgade og Nyboder.Takt & Tone kalender

TEATRET OPTIMISkommer rundt i hele Danmark i 2018.

Emma Gads Takt & Tone 100 år
En cabaret-forestilling om den bog alle har en mening om, uden at have læst den…

Emma Gads Takt & Tone fylder i 2018 100 år
Begreberne ”Emma Gad” og ”Takt og Tone” er en del af vores kultur og noget vi alle, og måske især medierne, meget ofte refererer til. Men sjovt nok ved ret få af os, hvad der rent faktisk står i bogen – og de fleste ville blive overraskede hvis de læste den.

Teatret OPtimis præsenterer derfor denne cabaret-forestilling, som skal lære os bogen og mennesket bag at kende – på en humoristisk, musikalsk og litterært-underholdende måde.

Samtidig er danskerne kendt for at være noget nær verdens mest uhøflige folkefærd – og debatklimaet på de sociale medier sætter helt nye standarder i den henseende – måske kan Gad og forestillingen være med til at vi (igen) behandler hinanden lidt mere høfligt og hjertefuldt?
FOREDRAG
FOREDRAG