Jacob Wendt Jensen 2020

 

Livet ifølge Lise Nørgård.

At Lise Nørgård sætter pris på Emma Gad og ordentlighed kommer nok ikke bag på nogen der har bladret (eller set) i hendes store produktion. I denne bog er et kapitel ligefrem tilegnet livets Takt og Tone.

Titel: Livet ifølge Lise Nørgård
Forfatter: Jacob Wendt Jensen
Sidetal: 224
Udgiver: Gyldendal
År: 2020

blank
Find bogen her

Takt og tone

Ellers begynder det hele at falde fra hinanden
“Men altså – Emma Gad – ja nu griner I sikkert ad mig, men vi spiser aldrig middag her i huset uden at have tøjservietter. Aldrig. Og jeg kan ikke få en bid ned, hvis der står mælkekartoner og køkkenruller rundt om på bordet. Eller krus uden underkop. (…) Man kan lige så godt opretholde en orden. Jeg dækker hver dag med en dækkeserviet, inde i spisestuen – til mig selv.”
(“- så er det sagt”, 1997)

Venner og rygter
Mere morsom end ondskabsfuld
Sygdom rager ikke nogen
Tving ikke nogen sammen
Et solonummer ad gangen
Det er ikke kun de unge
Sur i enrum, tak
Gerne bøder for skrald

Da Emma Gad blev gammel
“Jeg er stor tilhænger af Emma Gad, der sagde mange rigtige ting, som også kan siges i dag. Men på et punkt fraviger jeg. Når hun mente, at breve skulle skrives i hånden, er det en reminicens fra dengang, skrivemaskinen kom frem og revolutionerede på arbejdspladserne, men ikke var fin nok til den private korresnpondance. I dag har folk ingen skrift, og jeg er ved at drukne i håndskrevne betroelser og venlige breve, som er det rene volapyk for mig at læse.”
(Til denne bogs forfatter, 3. september 2020)