De mange kronikker

politiken


Emma Gad er mere end Takt og Tone – På 100 år blev noget næsten glemt
Emma Gad skrev mange kronikker i Politiken. Emnerne var mange, problemerne sædvanligvis velkendte for hele læserskaren, hvad enten hun ønskede at få mere politi på gaden så sommerhusrøvere ikke fik så let spil, eller hun kom med en beklagelse over de stadig stigende priser på daglidagens fornødenheder, der virkelig gjorde livet til en kamp for de små husholdninger.
Altid med respekt for de tjenende i husligheden, og lidt mindre forståelse for de kvinder der valgte handelsvejen i butik eller på kontor. Med tanken at når de alligevel holdt med at arbejde ved giftermål, var det bedre at de havde lært at styre et hus.

Velkommen til Emma Gads univers, med tekster der burde være glemt (hundredeårsregelen!), men hvor mange emner stadig er nærværende i ‘folket’ eller i samfundet.

En stor hånd til Emma Gad for de mange løsningsforslag hun altid kom med efter at have gennemgået et problem, om det var teaterproblemer hele vejen rundt: staten – direktionen – forfatterne – gæsterne eller hvordan man overlevede med de stigende priser.