Agnes Henningsen 1949

 

Dødsfjende – hjertenskær.

Agnes Henningsen hørte også til Emma Gads omgangskreds, og i dette bind af sin erindringsserie kan læses om stemningen forfatterne imellem, der ikke altid var varm og hjertelig.

Titel: Dødsfjende – hjertenskær
Forfatter: Agnes Henningsen
[Sidetal: 210
Udgiver: Gyldendal
År: 1949]

blank
Find bogen her
[Gustav Wied til Agnes Henningsen] “Det er forresten ikke alle Deres mandlige kolleger som vil støtte Dem” sagde han og fjernede den sidste lerklump. “Bevar mig nej. Mandfolk kan også være misundelige. Desværre er jeg nødt til at underrette Dem om en fornærmelse også af kvinde.”
Med æresbegreber var han gammeldags og man kunne vel heller ikke helt undgå borgerlighed når man boede så godt som på Kastellet og omgikkes så store folk? Jeg sagde: “Det eneste man ikke skal med fornærmelser er at lære dem at kede.”
“Denne gang er det så groft, at vi ikke har lov til at finde os i det” sagde han og gav sig til at begrave pinden han havde renset træsko med.

Ak og ve. Emma Gad havde for nylig betroet mig at den ellers så taktfulde Wied i sommer på hendes og admiralens landsted ikke havde lukket munden op ved middagen nej knap nok til at spise. Efter bordet halede han hende ud i gangen hvor han uden videre stak i sin frakke mens han erklærede: Jeg tåler ikke samme luft som hr. forfatter Karl Larsen. Har De ikke set hvor nedsættende han skriver om fru Henningsen?