Pia Fris Laneth – Jytte Hilden 2018

Foto: Hasse Ferrold. Fra udgivelsen 24. april 2018. Jytte Hilden, Søs Marie Serup, Gudrun Holck og Pia Fris Laneth.

 

TAKT og TONE til TIDEN.

Skal man opskrive Takt og Tone til i dag vil man mangle admiralindens sjæl mellem linierne, og ingen har vel i dag den samfundsbetydende stilling som enkeltperson til at kunne dække rækken rundt. Men samler man en række personligheder som der her er gjort, så begynder målet at være indenfor rækkevidde.
Tekster fra Pia Fris Laneth, Anna von Sperling, Anne Sophia Mygind Hermansen, Per Schultz Jørgensen, Olav Hesseldahl, Rushy Rashid Højbjerg, Juliane Schmeltzer Dybkjær, Mads Roke Clausen, Morten Münster, Jeppe Bundsgaard, Søs Marie Serup, Rune Lykkeberg, Ole Hartling og Karen Vallgårda.

Titel: Takt og Tone til Tiden
Redigeret af historiker Pia Fris Laneth og tidl. kulturminister Jytte Hilden
Udgiver: Frydenlund
År: 2018
175 sider, illustreret.
ISBN: 978-87-7118-996-4
blank
Find bog, e-bog og lydbog her

blank
Søs Marie Serup

Der er mange områder af vort sociale- og arbejdliv, hvor kulturen har afstedkommet en nedtoning af naturens / menneskets iboende narcissist, frem til et fællesskab med anvisninger for anstændig adfærd.

Det er nu 100 år siden Emma Gad udgav Takt og Tone, med en livsvisdom fra et liv på første klasse, indenfor så mange områder af livet at det kræver et eget kapitel for blot at komme gennem en oversigt.

Det et netop hvad det første kapitel i ‘Takt og Tone til Tiden’ leverer. Her kommer Pia Fris Laneth på bedste måde, igennem det Emma Gads liv der førte frem til 1918, hvor årets jubilæumsbog lå på disken hos boghandlerne, og på kort tid lagde glemslens slør ud over fortidens aktiviteter.

blank
Rune Lykkeberg

Jytte Hilden og Pia Fris Laneth besluttede at lade en række kompetente personer komme med indlæg med substans fra Takt og Tone, og trække indholdet op til tiden – som bogens titel angiver. Det er lykkedes til fulde og resultatet er en ny frisk bog der er en jubilæumsudgave værdig.

Her serveres naturligvis Emma Gads citater der til fulde stadig består, og de følges med en kommentar fra i dag. Som tilgift får vi endog nutidige råd med på vejen – til emner som Emma Gad let og elegant sprang over.

Bogens fysiske kvalitet giver læsningen det ekstra løft der med Mia Mottelsons illustrationer og et behageligt lay-out fuldender en godt læseoplevelse.

Tonny Hald.