På besøg

paa besøg
På besøg (LensGo)

 


Man skal aldrig bøje hjørnet om på sit visitkort, når man har villet aflægge en dame et besøg og ikke har truffet hende hjemme. Denne sædvane var tidligere almindelig, men iagttages nu ikke mere.

Man skal aldrig under nogen omstændighed sende visitkort med posten.

Man skal aldrig forlænge sit besøg i en gård på landet længere, end man fra først af havde bestemt, medmindre man skulle blive opfordret dertil på en sådan måde, at man ser, det er ramme alvor og virkelig hjertelig ment.

Man skal aldrig opfatte det altfor bogstavelig, når værten kommer med det bekendte: »Gør Dem det nu rigtig bekvemt og lad, som om De var hjemme« eller »betragt kun Deres vens hus ganske, som om det var Deres eget.«

Man skal aldrig, mens man er på besøg hos en ven, besøge et menneske, som fruen i huset står på spændt fod med, selv om det er ens egen intimeste ven.

Man skal aldrig, mens man er på besøg, overtræde husets regler i henseende til at ryge i sovekammeret, læse i sengen etc., eller gøre forsøg på at komme til at spille højere spil, end det bruges i familien.

Man skal aldrig glemme at tage et lille skrivetøj med sig, samt papir, konvolutter og frimærker. Damer bør sørge for at have saks, fingerbøl og andre syrekvisiter med. Man må undgå at låne den slags småting.