De mange Smaa Vink

emma gads smaa vink

Politiken – Snusfornuften
1915 – 1920


Emma Gad er mere end Takt og Tone
– På 100 år blev noget næsten glemt.
Samtidig med de mange skuespil der (sammen med hendes udstillingsvirksomhed og foreningsarbejde) gjorde Emma Gad til en af samtidens store kendisser, skrev hun i tidsskrifter, aviser, julehæfter etc. hvoraf det meste i dag kan læses her på EmmaGad.dk!

Damerne var på vej frem i samfundet (havde lige fået stemmeret), og tiden var inde til at lade dem også få plads i avisen. Politiken ville starte med kvindestof, og Emma Gad der havde skrevet mange kronikker i Politiken, fik tilbuddet om at redigere det der kom til at hedde Dametidende. Det bestod af to sider i hver søndagsavis.
Det var i øvrigt Emma Gads første ansættelse overhovedet, som hun påbegyndte i 1915 som 63-årig.

Hvert nummer havde en præsentation af en kendt kvindelig person, som Emma Gad oftest selv skrev. For at der ikke skulle stå Emma Gad på det hele benyttede hun sig af forskellige pseudonymer, hvoraf Snusfornuften var et.

blankDet benyttede hun fx til “Små Vink” som den opmærksomme læser hurtigt vil opdage, i virkeligheden blev til en forløber for Takt og Tone.
På et tidspunkt blev hun opfordret til at samle de mange vink til en bogudgivelse – og det gjorde hun som bekendt i 1918.


blankblankblankblankblankblank