Sølvbryllup – Guldbryllup

Rundt bryllup
Rund bryllup (LensGo)

 


Sølv er livets højdepunkt for to lykkelige ægtefæller.

Guld er mere højtidsfuldt med et vist skær af vemod over sig.


LIVETS HØJTIDER: SØLV- & GULDBRYLLUP

Er ens forhold af fjernere omend velvillig art, nøjes man med et telegram, hvilket medfører, at en mængde sådanne indtræffer, og uheldigvis bruges det, at bunken læses op ved bordet. Lov, at de ikke vil lade det ske, når de holder sølvbryllup.

SØLVBRYLLUP
Betegner livets højdepunkt for to lykkelige ægtefæller, den skønne dag, hvor man på én gang kan se tilbage på minderne og fremad til den lykke, som livet endnu kan rumme: den dag, hvor børnene er blevet voksne og har vist, hvad de duer til, men endnu står i ungdommens fagre vår.
Det er i vore dage ikke ualmindeligt, at sølvbrudeparret rejser bort for at unddrage sig den hyldest og ståhej, som et stort sølvbryllup medfører, men som oftest fejres dagen sammen med børn, slægt og venner ved en så stor fest, som omstændighederne tillader, og huset bugner under blomstergaver, sølvtøj, malerier og hvad de pårørende nu kan finde på for at forherlige dagen.
Hvis man er nærtstående som slægtning eller ven, sender man en gave, særlig, hvis man er med ved festen. Står man på en fod med familien som god bekendt, sender man blomster med et par venlige ord.

Som oftest er der ved et sølvbryllup modtagelse i hjemmet om formiddagen, hvor der serveres gratulanterne en forfriskning, såsom vin og småkager, mens det mere og mere bliver skik, at middagen afholdes på et offentligt etablissement, dels af pladshensyn, dels for ikke at trætte.
Har man en meget stor kreds og slægt, kan det tilrådes at indbyde de ældre og nærmeste til middagen og at lade de unge og fjernerestående komme om aftenen.

GULDBRYLLUP
Fejres sædvanligvis på samme måde som sølvbryllup, og er jo en så sjælden fest, at den antager et mere højtidsfuldt præg med et vist skær af vemod over sig, ved følelsen af, at det snart vil tage ende med samlivet med dem, man er samlede for at fejre.
Et guldbrudepars høje alder forårsager, at gaverne ved denne lejlighed er af mindre varig og solid karakter end ved bryllup og sølvbryllup – hvad skal gamle folk med nye sølvkaffekander og broncelamper. De har for længst, hvad de behøver for resten af livet. Blomstergaver eller allerhelst et eller andet, der har forbindelse med deres børns og børnebørns liv, billeder o. l. vil være at foretrække.