Takt og Tone

 


Social adfærd viser tydeligt hvem man er; hvilken “klasse” man tilhører – eller gerne vil anses for at tilhøre. Der er mange faldgrupper hvis man stræber højere end det lærte regelsæt fra barndomshjemmet.

EMMA GADS FORORD

Naturligvis er der en del i bogen der ikke holder 100 år efter; men de fleste foretrækker vel stadig i dag at blive bedømt positivt. Betydningen af anstændig adfærd – den består.

Her følger hele Emma Gads klassiker. Råd og anvisninger der for en stor dels vedkommende stadig bør efterstræbes af de der ønsker “at opføre sig ordentligt”.


Læs også de mange anmeldelser i aviser af Takt og Tone fra bogens udgivelse i 1918 og tiden efter. Her er også kommentarer fra tidsskrifter, satireblade og sågar fra revyer.
blank

blank
7. december 1918 kom Takt og Tone på disken hos boghandelen – og der er den forblevet 100 år i mange nye udgaver.

 


blankKøbenhavn, 29. december 1918.

Når man er opdragne i dannede forhold, er der jo meget i denne bog, hvorom man må sige til sig selv, det véd man. Men er man kommen fra mere jævne forhold, er denne bog jo et skatkammer, for der er ikke den situation i det ydre liv, hvorom der ikke er givet et råd og tilmed af en dame, der er vel bevandret i alle selskabelige former.
LÆS HELE ARTIKLEN

 


blank
Vi er glade for den venlige tilkendegivelse fra Lone Hedegaard om at lade hendes farvestålende malerier virke som en opløftende aperitif til hvert eneste afsnit af Takt og Tone.
Se også Galleri Lone Hedegaard på Facebook.

blank


blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank
Takt og Tone i 100 år.
Hver med sit cover – men med samme indhold!