Skrevet om Emma Gad

Dagens Emma Gad Citat:

Lad Solen gaa ned over Deres Vrede, før De tager Pen i Haand.

Brugernes bedømmelser

Enhver form for ris eller ros om
EmmaGad.dk modtages gerne


Annoncer fra dengang..

Tekster omkring Emma Gad

VN:F [1.9.22_1171]
Anmeld gerne denne artikel med stjernedrys
Rating: 4.4/5 (5 stemmer)

Skrevet omkring Emma Gad
Dengang og nu

En ting er hvorledes eftertiden bedømmer en person – det bliver der skrevet mange bøger om.
Noget andet er hvorledes samtiden mødte nye ideer og kontroversielle meninger, ikke mindst i den brydningstid der absolut var indledt inden indgangen til det tyvende århundrede.
Det galdt omkring arbejdernes arbejds- og lønforhold, som fællesskabet i fagforeningerne langsomt fik presset frem til værdige aftaler. Om end det dog var en lang og sejg process.

Men det var dog intet i sammenligning med den langstakte kamp kvinderne indledte som først langt senere førte til den (teoretiske!) ligeløn på arbejdsmarkedet der findes i dag.
Kvindernes kamp måtte først igennem det paradoksale lange træk, der skulle overbevise kvinderne om selv at erkende de urimelige i den kønslige forskelsbehandling indenfor alle styrende samfundsorganer.

Det gik langsomt, men i den rigtige retning, og i Emma Gads tid, er informationer tilgængelige i både avis, artikel og bogform – og naturligvis som tidligere – som skuespil med holdninger

Hvordan så samtiden på Emma Gad? Det kan læses under dette emne. Anmeldelser af skuespil, findes under eget emne.


Da der med jævne mellemrum stadig fremkommer nye bøger med Emma Gad som hele eller delvist indhold, vil de også kunne få en kort anmeldelse eller kommentar under denne kategori.

Det gælder også betragtninger af/om det persongalleri der var omkring Admiralinden, ikke mindst sønnen Urban og Asta Nielsen, der havde enorm status i stumfilmens dage.

Nogle tekster, især de ældre, vil foreligge i fuld længde. Andre vil nøjes med en beskrivelse, eller udelukkende med de Emma Gad relevante beskrivelser.

Nogle af de bøger der omhandler/inddrager Emma Gad

En lille del af de bøger der omhandler/inddrager Emma Gad.

Tekster omkring Emma Gad, 4.4 out of 5 based on 5 ratings